Een SBK heeft als voornaamste taak de administratie voor jouw contracten en facturen in orde te brengen. Dit zorgt voor minder stress zodat jij je kan focussen op de voorbereiding en uitvoering van jouw job.

Voor wie?

  • Niet-zelfstandige freelancers. Je hoeft trouwens geen kunstenaar te zijn om beroep te doen op de diensten van een SBK. Elke freelancer in de culturele en creatieve sectoren kan hiervan gebruik maken. Dus bijvoorbeeld ook journalisten, podiumbouwers, productie-assistenten en webdesigners zijn welkom.
  • Opdrachtgevers die met niet-zelfstandige freelancers willen werken

Waaom?

Zo is alles wettelijk geregeld en bouw je als freelancer je sociale rechten zoals pensioen, vakantiegeld, eindejaarspremie, werkloosheidsuitkering e.d. op. Bovendien zorgen we er voor dat je verzekerd bent bij arbeidsongevallen en ziekte en je na je opdracht van de nodige documenten zoals loonbrief, C4, fiscale fiche enz. voorzien bent.

Hoe?

Wij nemen je in dienst op interimbasis voor de dagen dat je werkt, sturen een (dag)contract naar de freelancer en een factuur naar de opdrachtgever. Het loon wordt op wekelijkse basis gestort. Simple as that.

 

Of je nu net je carrière opstart of een oude rot bent in het vak: de sector is voortdurend in verandering. Onze consulenten brengen je daarom graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en helpen je bij alle (zakelijke) aspecten van je carrière. Kunstenaarsstatuut, auteursrechten, belastingen, subsidies, andere vergoedingswijzen zoals KVR, … Klinkt dit allemaal Chinees? Geen zorgen: we nemen steeds de tijd om jou grondig te informeren en te begeleiden.