De uitzendkrachten die vorig jaar via De Crew werkten, ontvingen de afgelopen weken allemaal hun vakantieattest(en) voor dit jaar. Was je aan de slag als bediende en ben je inmiddels vast in dienst bij je opdrachtgever, bezorg dan zeker zo snel mogelijk het attest aan jouw werkgever.

"Waarvoor dient dat vakantieattest eigenlijk? Wel, omdat jij als (ex-)uitzendkracht natuurlijk recht hebt op vakantie!"

Wie werkt, verdient het nu eenmaal om af en toe ook te ontspannen, nietwaar? Hoe meer dagen/weken/maanden je het afgelopen jaar hebt gewerkt, hoe meer dagen vakantie je in het huidige jaar betaald zal kunnen opnemen. Het vakantieattest vermeldt hoeveel dagen je precies hebt gewerkt, hoeveel vakantiegeld werd uitbetaald en op hoeveel dagen je recht hebt in het komende jaar. Kort samengevat is de regel dat wie een jaar voltijds heeft gewerkt recht heeft op respectievelijk 20 vakantiedagen per jaar (wie werkte in een stelsel van 5 werkdagen per week) of 24 vakantiedagen (zesdagenstelsel).

Voor bedienden, arbeiders en studenten is de regeling van het vakantiegeld niet hetzelfde.

Meer info? Lees ook: Vakantiegeld

Een goede tip!

Als je als uitzendkracht opnieuw zou gaan stempelen, is het jouw verantwoordelijkheid om aan te tonen hoeveel dagen verlof je reeds hebt opgenomen ten aanzien van je vakbond of uitbetalingsinstelling. Als tip geven we daarom mee om bij je vakantieattest(en) op een post-it de dagen te noteren waarop jij verlof nam, zodat je dit niet plots moet uitzoeken voor het hele jaar.

Heb je nog vragen of heb je het attest toch niet ontvangen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een consulent.